070-6057252 oxhyvel@outlook.com

Referenser


Älvros Kyrka

Älvros kyrka från 1700 talet , kyrkan har under vissa tider stått övergiven och underhållet vart eftersatt. 2004 renoverades kyrkan från topp till tå. Vår del i objektet var renovering av timmerstommen byttes ca 200 löpmeter timmer, vi renoverade även fönstren, snickerier och bogårdsmuren.

Vrena

Vrena kyrkas Klockstapel från 1490 talet. Klockstapeln var rötskadad och vred sig oroväckande mycket då man ringde i klockorna. Vid undersökning visade det sig att den var lagad vid ett flertal tillfällen och den hade inte kvar någon bärighet. Beslut togs att återställa stapeln i original utförande.
Vi har bytt ut allt utom huven och stolparna. Vi har även renoverat en liknande klockstapel på samma sätt i grann kyrkan 2004. Båda staplarna har ålders bestämts med dendrokronologi och den i Vrena är från 1495 och den i Halla från 1500.

Alsike Kyrka

Alsike Kyrka från 1400 talet. Renovering av bärande delar i tornet, nästan alla bärande bjälkar var så kraftigt rötskadade att bärigheten var obefintlig. Det upptäcktes när torn lanteninen började luta kraftigt. Det var ett ganska så besvärligt jobb då det var väldigt trångt uppe i tornet samt att det var svårt att bära av vikten från tornhuven. Men det vart lyckat till slut och nu står lanteninen nästan rakt. Vi bytte även ut en del panel på utsidan av tornet. utfördes 2010

Salnecke Slott

Salnecke slott från 1645 är det sista så kallade vasaslottet som byggdes. Slottet är det ända av dom nu kvarvarande som har original taket kvar med sin branta resning. Men taket har haft en del läckor genom åren ,och takstolarna är lagade ett flertal gånger första gången förmodligen redan på 1700 talet. Slottet har på senare tiden fått nya ägare som renoverar med försiktig hand. Vi medverkar i renoveringen med lagning av takstolar och bärbjälkar som vi återställer så nära original utförandet som möjligt. Vi skall även laga timmer på flyglarna.

Share This: